Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рева натякнув, що пенсії за віком українцям не потрібні

Середа, 28 грудня 2016 17:10

Питання пенсійної реформи уряд пов'язує з дисципліною по сплаті єдиного соціального внеску, повідомляє Liga net.

Питання підвищення або зниження пенсійного віку в Україні може бути вирішене після встановлення жорсткої дисципліни сплати єдиного соціального внеску як ключового платежу, що формує доходи Пенсійного фонду. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє УНІАН.

«У нас з 26 мільйонів людей працездатного віку ЄСВ платять тільки 10 мільйонів. Тому перш ніж робити будь-які маніпуляції з пенсійним віком, потрібно зробити так, щоб розширити коло людей, які платять єдиний соціальний внесок. Пенсія - це не досягнення якогось віку. Це те, що людина заробила », - сказав Рева.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що Україна потребує термінової і радикальної реформи пенсійної системи, оскільки в країні приблизно 80% пенсіонерів живуть на мінімальну пенсію, при цьому дефіцит Пенсійного фонду перевищує 150 млрд грн.

Подання моделі пенсійної реформи є одним з маяків програми реформ, затвердженої ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом. В уряді підкреслюють, що розглядають кілька таких моделей, і впровадження пенсійної реформи не обов'язково означатиме підвищення пенсійного віку. Ключовим рішенням є скорочення дефіциту Пенсійного фонду.

 

Також повідомлялося, що за розрахунками Мінсоцполітики в Україні 2025 р тільки 8% чоловіків і 10% жінок будуть отримувати пенсії за віком, при цьому час виходу на пенсію буде диференційовано, і кожен майбутній пенсіонер сам вибере пенсійний вік в залежності від обсягу сплачених внесків до Пенсійного фонд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%