Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ДП «Українські спеціальні системи» попереджає про можливі збої в роботі Реєстру е-декларацій

Вівторок, 03 січня 2017 11:06

Державне підприємство «Українські спеціальні системи» (ДП «УСС»), що є адміністратором Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, нагадує, що з 1 січня 2017 року розпочинається другий етап декларування, і попереджає, що з- за збільшення навантаження стабільність роботи реєстру під загрозою, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«В реалізованої конфігурації Реєстру наявні ресурсні можливості дозволяють проводити до 5 тисяч одночасних сесій і зберігати і обробляти до 1 мільйона е-декларацій на рік. Однак очікується, що з 1 січня кількість одночасних сесій може вирости до 70 тисяч і бути на порядок вище в дні пікових навантажень, а саме - в кінці терміну подачі електронної декларації. Кількість декларацій на другому етапі е-декларування (до 1 квітня) може досягти 2,5 млн », - зазначено в заяві ДП« УСС ».

Держпідприємство раніше неодноразово акцентувало увагу на проблемах, пов'язаних з недостатністю ресурсів Реєстру, надало Національному агентству з питань запобігання корупції (НАПКА) рекомендації і пропозиції щодо складу необхідного додаткового обладнання і по модернізації Реєстру. Крім того, були запропоновані рішення, реалізація яких дозволила б істотно знизити навантаження на існуюче обладнання та забезпечити належну роботу Реєстру на другому етапі е-декларування.

«Дооснащення і модернізація - це процеси, які вимагають часу, але вони до сих пір навіть не розпочато. Змушені констатувати, що наявні ресурси, обладнання Реєстру не дозволяють забезпечити належні умови його роботи на другому етапі е-декларування », - підкреслюється в заяві.

У ДП «УСС» також заявляють, що вони не мають змоги забезпечити з 1 січня 2017 року стабільну роботу Реєстру та належні умови надання електронної декларації через ресурсної неспроможності Реєстру виконувати свої функції на другому етапі е-декларування.

Перший етап е-декларування для осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, в Україні тривало протягом 60 днів - з 1 вересня до 30 жовтня 2016 року включно. Всього подано понад 100 тис. Е-декларацій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%