Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні з 1 січня всі кандидати на посади держслужби мають подавати е-декларації

П'ятниця, 27 січня 2017 10:55

Із 1 січня 2017 року всі кандидати на посади державної служби мають подавати електронні декларації про майно і доходи, йдеться в повідомленні прес-служби Національного агентства з питань державної служби. За матеріалами Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, така декларація має охоплювати звітний рік (із 1 січня по 31 грудня включно), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади (участь у конкурсі), якщо інше не передбачено законодавством, і містити інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Законодавством можуть передбачатися особливості процедури добору кандидатів на зайняття вакантних посад суб'єктів декларування.

Наприклад, закон "Про державну службу" передбачає подання двох декларацій у процесі такого відбору: перша декларація подається особою, що хоче взяти участь у конкурсі на зайняття вакантної посади держслужби, разом з іншими документами для участі в конкурсі; друга декларація подається зазначеною особою, якщо вона перемогла в конкурсі, перед її призначенням на посаду.

В обох випадках декларація подається за минулий рік. При цьому період, охоплений відповідними деклараціями, залежить від часу їх подання: наприклад, якщо документи для участі в конкурсі було подано в грудні 2016 року, то перша декларація має охоплювати попередній 2015 рік; при цьому якщо рішення про перемогу в конкурсі було прийнято вже в 2017 році (наприклад, у січні), то друга декларація має охоплювати попередній 2016 рік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%