Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Києві в четвер 02.02.2017 за участі експертів в області оподаткування С. Дробоття та А. Твердомед відбувся семінар «Аналіз основних питань з податку на прибуток та ПДВ».

Понеділок, 06 лютого 2017 13:10

Під час семінару було розглянуто ряд змін, відповідно Законів, прийнятих в кінці грудня Верховною Радою України, в процес адміністрування податків та зборів.

Коротко про нововведення нижче:

1. відносно особливостей заповнення податкової накладної з 1.01.2017: «відсутність коду послуги відповідно Держ.класифікатора продукції та послуг в податковій накладній не визначається, як помилка при складанні відповідної податкової накладної». Дана зміна пов’язана з відсутністю в діючій формі податкової накладної коду послуги*.

2. відносно зазначення неправильної дати в податковій накладній: «у випадку здійснення платником ПДВ (постачальником товару/послуги) операції поставки товару/послуги податкова накладна, складена іншою датою, ніж дата виникнення вище вказаних дій, є помилково складеною податковою накладною. В зв’язку з цим, платник ПДВ не має права на включення в склад податкового кредиту суми ПДВ, вказаної в подібній податковій накладній».

3. відносно термінів реєстрації податкової накладної в ЄРПН: «податкова накладна (розрахунок корегування до неї) складена та зареєстрована після 1.07.2017 в ЄРПН платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця даних товарів/послуг достатньою підставою для зарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту, і не потребує будь-якого іншого додаткового підтвердження».

4. відносно оподаткування операцій безоплатного розповсюдження товарів в рекламних цілях: відповідно п.185.1 ПКУ «поставка рекламних послуг для замовника-нерезидента ПДВ не оподатковується, місце поставки яких (стаття 186 ПКУ) розміщена за межами України»**.

5. відносно безоплатного розповсюдження зразків товару, рекламних матеріалів, проведення семінарів/рекламних заходів: «операції щодо безоплатного розповсюдження платником зразків товарів, рекламних матеріалів, проведення семінарів / рекламних заходів, вартість яких не включається в собівартість проданих товарів (стаття 185 ПКУ) розглядається як окрема операція постачання, що являється об’єктом оподаткування ПДВ та обкладається податком в загальновстановленому порядку»**.

6. відносно порядку застосування ставки ПДВ до операцій по поставці лікарських засобів: «на дату придбання платником ПДВ на митній території України лікарських засобів, не внесених в Держ.реєстр, застосовується ставка ПДВ в розмірі 20%. Починаючи з дати внесення лікарських засобів в ДРЛЗ та при наявності відповідних дозволів для виробництва та застосування в Україні, операції платника податку з подальшої поставки таких лікарських засобів на митній території України оподатковуються ПДВ за ставкою в розмірі 7%».

Крім того, були розглянуті такі питання, як нематеріальні активи, а саме - передача прав на об’єкти інтелектуальної власності; резерви забезпечення - відміни в бухгалтерському та податковому підході до класифікації безнадійної заборгованості; резерв сумнівних боргів та ін..

Організатор семінару – Компанія «Енциклопедія Бізнеса». З найближчими семінарами компанії, Ви можете ознайомитися на сайті www.en-business.com.ua

* Лист ДФСУ «Про особливості складання податкових накладних, з 1.01.2017 р.» від 20.01.2017 № 1312/7/99-99-15-03-02-17

** Лист ДФСУ «Про порядок оподаткування ПДВ рекламних послуг» від 23.12.16р. № 27744/6/99-99-15-03-02-15

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%