Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Податкова перевірить всі «сплячі» ФОП в Україні, які закрилися

П'ятниця, 17 лютого 2017 21:51

Державна фіскальна служба України планує перевірити всіх фізичних осіб-підприємців, які закрилися в кінці грудня 2016 - початку січня 2017 року після внесення змін до законодавства щодо сплати єдиного податку. Про це повідомив глава ДФС Роман Насиров, інформує «Сегодня».

«Багато з тих, хто закрилися, це були непрацюючі суб'єкти господарської діяльності. Причому не працювали вони вже рік або два. Тому їх перевірити не так важко. Але були і такі випадки, коли ми розуміємо, але це важко довести, що підприємець працював, але просто нічого не декларував», - сказав він.

За словами Насирова, поряд із закриттям неробочих суб'єктів господарювання в січні відкрилося 28 тисяч нових.

«Процес перевірок встановлено законодавством. Якби в податковій політиці було передбачено, що є окремий порядок закриття - без перевірки. Ми перевіряємо згідно з кодексом», - додав глава ДФС.

Нагадаємо, з 1 січня окремі категорії фізосіб-підприємців (ФОП), зокрема, другої і третьої груп, повинні платити ЄСВ в розмірі 704 грн на місяць, навіть якщо тимчасово не мають ніякого прибутку. При цьому перша група «спрощенців» має можливість платити половину мінімального страхового внеску в розмірі 352 грн на місяць.

Це нововведення вже призвело до того, що українські приватні підприємці стали масово закривати свій бізнес, який тимчасово простоює.

У Верховній Раді тим часом вже запропонували ввести перехідний період для ліквідації «сплячих» ФОП. Однак в Кабміні заявляють, що про неприбуткові ФОП без податків потрібно забути, «як про страшний сон».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%