Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рада вдвічі знизила ставку податку на доходи з дивідендів

П'ятниця, 24 березня 2017 21:33

Верховна Рада України виправила технічну помилку, допущену в кінці 2016 року за прийняття правок до Податкового кодексу, і знизила ставку податку на доходи фізосіб (ПДФО) за дивідендами вдвічі – з діючою загальною ставки ПДФО в 18% до 9%, передає «Сегодня».

За відповідний закон (проект №6210) «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо уточнення деяких положень та усунення суперечностей, що виникли при прийнятті закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України про поліпшення інвестиційного клімату в Україні» від 21 грудня 2016 року проголосувало 23 березня 240 народних депутатів.

Представляла законопроект глава профільного податкового комітету Ніна Южаніна зазначила, що принципово рішення про зниження ставки було прийнято ще в грудні, проте через технічну помилку в тексті його не можна реалізувати.

Проти такого зниження виступили представники фракції «Батьківщина», однак більшість депутатів підтримали уточнюючу поправку.

Крім того, прийнятий закон звільняє місцеві бюджети від необхідності повертати нараховані та сплачені за період бойових дій на Донбасі суми податку на нерухоме майно та земельні ділянки, розташовані на тимчасово непідконтрольною української влади території Донецької та Луганської областей, а також на лінії зіткнення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%