Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Тютюновий монополіст попросив захисту у Порошенка й Авакова

Вівторок, 04 квітня 2017 11:54

Бенефіціари тютюнового дистриб’ютора «Тедіс-Україна», якого підозрюють в ухиленні від податків і фінансуванні тероризму, звернулися до вищого керівництва України, щоб захистити свої інтереси. Про це повідомили в самій компанії, пише Finance.uа.

«У зв’язку з ситуацією, що склалася на тютюновому ринку України, іноземні власники значної частини української компанії TEDIS Ukraine Річард Даксбері і Річард Доріан Фенхальц звернулися до президента України Петра Порошенка, генерального прокурора Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з метою забезпечення захисту інтересів закордонних інвесторів і їхнього бізнесу в Україні», – наголошується в повідомленні компанії.

Бенефіціари “Тедіса” попереджають, що ситуація “може послужити серйозним негативним сигналом всім іноземним інвесторам, які вкладають свій капітал в українську економіку”.

“Ми закликаємо вас, пане президенте, відновити справедливий баланс інтересів між бізнесом і урядом, з тим, щоб компанія TEDIS Ukraine змогла якомога швидше відновити свою діяльність в інтересах усіх зацікавлених сторін”, – заявили власники у своєму зверненні до Порошенка.

У “Тедіс” підкреслюють, що всі без винятку банківські рахунки компанії були арештовані. Також було вилучено товар, орієнтовна вартість якого перевищує 1 млрд грн. “Як наслідок, це фактично паралізувало діяльність компанії. Якщо така ситуація триватиме, це вплине на бізнес, його комерційних партнерів, добробут його працівників і, в кінцевому підсумку, на наші інвестиції”, – відзначають в компанії.

Нагадаємо, в кінці березня силовики викрили схему особливо великої несплати податків та незаконного виведення мільярдів гривень з України через компанію “Тедіс”. У тому числі компанію звинувачують у фінансуванні тероризму. Однак TEDIS Ukraine заперечує всі звинувачення Генеральної прокуратури.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%