Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Податковий борг «Укрнафти» зріс до 13,2 мільярда гривень

П'ятниця, 28 квітня 2017 20:14

Станом на 31 грудня 2016 року податковий борг компанії «Укрнафта» зріс на 3,1 млрд гривень - до 13,2 млрд гривень, інформує «Економічна правда».

Про це йдеться у звіті «Укрнафти», опублікованому на сайті компанії.

При цьому наголошується, що в 2016 році «Укрнафта» виплатила 8,1 млрд гривень податків, що перевищує показник 2015 року, коли компанія сплатила 5,3 млрд гривень.

«Всього на сплату податків компанія направила 45% власного грошового потоку, 26% - на невідкладні виробничі витрати і інвестиції, 16% - на оплату праці, і 12% - на оплату за нафтопродукти для забезпечення потреб мережі АЗС за перші чотири місяці 2016 року до зміни схеми роботи в роздрібному сегменті», - йдеться в повідомленні.

«Однак «Укрнафта» не змогла сплатити всі нараховані податки через необхідність фінансувати невідкладні виробничі потреби, проблеми з оплатою з боку деяких бізнес-партнерів і збільшення запасу нафтопродуктів», - заявили прес-службі.

Згідно з повідомленням, в 2016 році збиток від операційної діяльності становив 14,7 млрд гривень, на розмір якого суттєво вплинула низка негрошових операцій з формування резервів.

«Основним фактором, який призвів до погіршення фінансового результату від операційної діяльності, є негрошові витрати по формуванню резерву за дебіторською заборгованістю і виданими авансами, в які включена дебіторська заборгованість за відвантаженою в 2015 році нафтою, оплата за яку не надійшла», - повідомляє компанія.

Без урахування зазначених негрошових витрат результат від операційної діяльності до оподаткування та без урахування витрат на амортизацію (скоригована EBITDA) за 2016 рік досяг 3 млрд гривень.

Як зазначається, збиток до оподаткування становив 11,9 млрд гривень.

«Після врахування низки статей, таких як амортизація фінансових інструментів +2,8 млрд гривень, податковий актив з податку на прибуток в розмірі +4 млрд гривень і податкове зобов'язання з податку на прибуток в розмірі - 800 млн гривень, чистий збиток досяг 8,7 млрд гривень», - йдеться в повідомленні.

ПАТ «Укрнафта» - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція «Укрнафти», групі компаній «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова - близько 42% акцій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%