Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Європа може повністю змінити податковий режим

П'ятниця, 16 серпня 2013 16:42

Корпоративних позичальників змусять випускати акції

 

Податковий режим, який був основою ринку єврооблігацій з моменту його створення 50 років тому, може зазнати фундаментальної перебудови, після якої корпоративні позичальники повинні вдатися до випуску акцій, а не до отримання банківських кредитів, пише РБК-Україна.

У цьому році обсяг продажу єврооблігацій досяг $4 трлн., що можна порівняти з рекордною сумою в $4,5 трлн., зафіксованою в 2009 р. Кредитування корпоративного сектора в Європі скоротилася в першому півріччі на 8,7% до $379 млрд. порівняно з кінцем 2012 р., та на 37% відносно рекордних $598 млрд., зазначених у першій половині 2011 р.

Ринок єврооблігацій може зіткнутися з найбільшою проблемою, після того, як законодавці встановлять нові правила, спрямовані на захист платників податків після наймасштабнішої з часів Великої депресії фінансової кризи, що змусила уряди допомогти кредиторам.

У той же час, кількість доларових облігацій, власниками яких є міжнародні інвестори, зросла у поточному році на 7,4% до $4,5 трлн., а пропонований податок на фінансові операції може скоротити попит.

«Ми сильно стурбовані введенням податку на операції через їхній вплив на ліквідність», - заявив Джон Патулло, керуючий $4,67 млрд. в якості глави департаменту на ринку інструментів з фіксованою прибутковістю в Henderson Global Investors.

Банки можуть ще більше скоротити обсяг торгівлі, оскільки Європейський союз планує обкласти податком у розмірі 0,1% операції з облігаціями, що означає виплату $10 тис. від угоди вартістю в $10 млн. З угод за деривативами також буде стягуватися податок у розмірі 0,01%.

Збір податків може початися вже в наступному році. Якщо 11 країн, що погодилися взяти участь, домовляться щодо структури нововведень і введуть податки на операції компаній і фінансових інститутів, розташовані на своїх територіях. За оцінками європейської комісії, пропонований податок може зібрати цілих €35 млрд. на рік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%