Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

95 відсотків платників добровільно сплачують податки – Глава ДФС

Середа, 21 червня 2017 16:55

95 відсотків платників добровільно декларують та сплачують свої податки.

Про це заявив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС, яке відбулось 20 червня, йдеться на офіційному сайті ДФС.

"Протягом 2017 року відзначається тенденція до щомісячного перевиконання, порівняно з відповідним періодом минулого року, показників збору з надходжень до загального фонду державного бюджету. Так, у І півріччі очікуються надходження у розмірі 355,1 млрд гривень., що на 27,7%, або на 77,1 млрд гривень перевищує відповідний показник минулого року", – розповів Мирослав Продан.

За його словами, такої динаміки вдалося досягти завдяки сумлінності платників та змінам в адмініструванні податків. Важливою новацією цього року, яка схвально сприйнята та позитивно оцінена бізнесом, стало впровадження електронного реєстру відшкодування ПДВ.

"Завдяки прозорості процесу відшкодування практично зникли всі спірні моменти. Майже всі суми відшкодовуються за результатами камеральної перевірки протягом 30 днів. Зокрема, у травні, при заявлених до відшкодування 9,8 млрд гривень, платникам оперативно було повернуто 9,3 млрд гривень. Це переконливо свідчить про те, що проблему відшкодування ПДВ ми нарешті зняли", – підкреслив очільник ДФС.

На черзі, як підкреслив Мирослав Продан, вирішення питання з повернення переплат минулих періодів з податку на прибуток та невідшкодованих залишків ПДВ.

Відзначив керівник фіскальної служби і позитивну тенденцію зростання сплати податку на прибуток. У І кварталі цього року платниками було задекларовано 20,2 млрд гривень податку, що на 6,4 млрд гривень перевищує показник І кварталу 2016 року.

"Якщо така динаміка сплати податку на прибуток зберігатиметься і надалі ми зможемо повернути всі переплачені платниками кошти за минулі періоди", – наголосив Мирослав Продан.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%