Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

З українців хочуть зібрати 500 млн грн податку на нерухомість

Вівторок, 18 липня 2017 22:31

Державна фіскальна служба очікує отримати 500 млн грн надходжень до місцевих бюджетів від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб у 2017 році, що в 2,4 разу більше, ніж в 2016 році, інформує Finance.ua.

Про це повідомив начальник управління адміністрування майнових податків та зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби (ДФС) Владислав Павлов.

«У поточному році фізичним особам – власникам об’єктів нерухомості направлено близько 1 млн податкових повідомлень-рішень. Очікувана сума податку становить 500 млн грн, на даний момент вже сплачено 61 млн грн. Динаміка позитивна. У 2016 році було направлено 428 тис. податкових повідомлень-рішень і надходження склали 209 млн грн. Ви бачите, що в порівнянні з цим роком показник майже в два рази більший. У 2015 році надходження склали 51 млн грн», – сказав він.

За словами Павлова, така динаміка обумовлена тим, що розширюється база оподаткування. «Якщо в нормативну базу оподаткування 2014 року потрапляла тільки житлова, а не загальна площа, зміни в законодавстві призвели до того, що зараз оплата розраховується із загальної площі», – сказав він.

Павлов зазначив, що штрафні санкції за несплату податку на нерухомість не застосовуються до фізичних осіб, які не отримали повідомлення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%