Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Депутати Ради запропонували підвищити ставку акцизу на 33 відсотки

Вівторок, 15 серпня 2017 15:40

15 депутатів Верховної Ради пропонують парламенту підняти специфічну ставку акцизного податку на тютюнові вироби на 33% до 592,59 гривень за тисячу штук і адвалорну ставку на 8 п. п. до 20%, таким чином, збільшивши мінімальне акцизне навантаження з кожної тисячі сигарет на 196,7 гривні до 792,75 гривень із 1 січня 2018 року.

Про це сказано в законопроекті № 6683-1, зареєстрованому в Раді 21 липня, передають Українські Новини.

У пояснювальній записці зазначається, що цей законопроект забезпечить додаткове надходження в бюджет 11,8 млрд гривень на рік.

"Прийняття цього закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування тютюнових виробів" дасть змогу збалансувати надходження в бюджет і забезпечить виконання Україною взятих на себе зобов'язань за Згодою про асоціацію з ЄС", - повідомляється в тексті документа.

Відповідно до статті 353 Угоди про асоціацію з ЄС, Україна взяла на себе зобов'язання забезпечити відповідність української структури оподаткування структурі оподаткування, визначеної в актах ЄС acquis communautaire.

Ініціаторами законопроекту є депутати Оксана Юринець, Андрій Антоніщак, Ярослав Дубневич, Андрій Кот, Микола Люшняк, Роберт Горват (від фракції "Блок Петра Порошенка"), Ігор Шурма ("Опозиційний блок"), Денис Силантьєв (Радикальна партія Олега Ляшка), Тетяна Острікова ("Об'єднання "Самопоміч"), Ігор Лапін, Ігор Васюник ("Народний фронт"), Василь Петевка ("Воля народу"), Дмитро Добродомов, Тарас Батенко, Олег Осуховський (позафракційні).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%