Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ДФС рапортує про збільшення надходжень від великих платників податків за липень

Вівторок, 15 серпня 2017 22:06

Державна фіскальна служба (ДФС) повідомила, що в липні надходження від великих платників податків збільшилися на 23,3%, до 18 млрд гривень, пише Finance.ua.

Про це йдеться в повідомленні служби.

У липні поточного року надходження від великого бізнесу досягли 18 млрд гривень, перевищивши показники аналогічного періоду минулого року на 3,4 млрд гривень, або на 23,3%.

Частка податкових платежів великого бізнесу, що обслуговується Офісом великих платників податків ДФС, склала 58,6% від загального збору до державного бюджету податкових платежів по Україні.

Повідомляється, що Офіс великих платників податків ДФС обслуговує 2,8 тисячі суб’єктів господарювання, з яких 2,5 тисячі відповідають критеріям великих платників податків.

Крім того, в розрізі основних податків у бюджет сплачено: податку на додану вартість – 8,4 млрд гривень, акцизного податку – 5,4 млрд гривень та податку на прибуток – 1,3 млрд гривень.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року, згідно зі змінами до Податкового кодексу, внесеними законом від 21 грудня 2016 року (№1797-VIII), великим платником податків вважається юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, з обсягом доходу вище ніж 1 млрд гривень за останні 4 квартали.

Також великим вважається такий платник податків, чия загальна сума платежів, сплачена в держбюджет за такий же період, перевищує 20 млн гривень.

ДФС заявила, що за 6 місяців 2017 року великий бізнес забезпечив сплату податкових платежів до державного бюджету в розмірі 128,6 млрд гривень, надходження перевищили сплату відповідного періоду 2016 року на 21,3 млрд гривень, або на 20%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%