Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд схвалив спрощення реєстрації податкових накладних для бізнесу

Середа, 04 жовтня 2017 20:47

Зокрема, накладні будуть реєструватися автоматично у разі відсутності пояснень ДФС.

Кабінет міністрів України схвалив внесення зміни до статті 201 Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних в частині автоматичної реєстрації накладних, передає РБК-Україна.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як повідомляється, Мінфіном було проведено аналіз стану зупинки реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, який показав, що на своєму старті

Система моніторингу зупиняла 1,3% накладних від загальної кількості зареєстрованих, в кінці липня - 0,52%, а в жовтні 2017 даний показник зменшився з моменту старту системи майже в п'ять разів (до 0,29%). Ці результати показують, що Система поступово зменшує кількість фактів зупинки накладних.

Мінфін розробив рішення, котре суттєво спрощує процес реєстрації податкових накладних сумлінними платниками, чиї накладні були зупинені. Зокрема, зараз рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних приймається контролюючим органом (Комісією ДФС) і надсилається платнику податків протягом 5 робочих днів наступних за днем ​​отримання пояснень та документів.

Мінфін же пропонує автоматично реєструвати такі накладні в разі відсутності реакції ДФС в п'ятиденний термін. Для максимальної ефективності роботи комісії ДФС, до неї будуть залучені додаткові фахівці, які зможуть оперативно розглядати призупинення накладні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%