Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Законопроект про відновлення реєстрації податкових накладних може повернути «схемне» повернення ПДВ, - МВФ

Четвер, 05 жовтня 2017 17:39

Міжнародний валютний фонд (МВФ) стурбований спробами окремих депутатів Верховної Ради скасувати зупинку реєстрації податкових накладних. Відповідний лист МВФ оприлюднив депутат Верховної Ради від фракції "Об'єднання "Самопоміч", перший заступник голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Андрій Журжій в соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини.

"Ми стурбовані законопроектом №7115, який знаходиться на розгляді у парламенті. За умови його прийняття, він замінить систему електронної перевірки правом обласних інспекцій ДФС на їх особистий розсуд вирішувати, зупиняти чи ні податкові накладні. Таким чином, законопроект перешкоджає модернізації системи адміністрування відшкодування ПДВ", - йдеться в листі.

Крім того, МВФ вважає, що прийняття законопроекту завдасть удару по інституційної цілісності ДФС і, таким чином, існує ризик відновлення "схемної" практики відшкодування ПДВ.

У відповідності з цим, МВФ закликає депутатів не приймати цей законопроект.

Зазначається, що початок роботи системи відшкодування ПДВ У 2016 році було одним із ключових кроків у модернізації податкового адміністрування, рішення тривалих проблем з прострочених заявок на відшкодування ПДВ, а також поліпшення умов ведення бізнесу.

Зазначимо, що на початку вересня 9 депутатів Верховної Ради запропонували парламенту законопроект №7115, яким передбачається продовжити тестовий режим блокування податкових накладних. 4 жовтня поточного року Європейська бізнес-асоціація заявила, що ухвалення Верховною Радою законопроекту про порядок зупинки реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування є недоцільним.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%