Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На пенсії в жовтні потрібні додаткові мільярди

Вівторок, 10 жовтня 2017 22:13

Під осучаснення пенсій підпадають майже шість мільйонів людей.

Пенсійному фонду України для проведення осучаснення пенсій українців у жовтні нинішнього року додатково буде потрібно 5 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на главу правління фонду Олексія Зарудного, пише «Кореспондент».

Він зазначив, що в Пенсійному фонді з початку року сформований додатковий ресурс понад 26 млрд гривень, зокрема, завдяки додатковим надходженням мінімальної заробітної плати та її детінізації. За рахунок цих коштів і буде забезпечений перерахунок пенсій для українських пенсіонерів.

"У нас є повністю ресурс для того, щоб забезпечити перерахунок пенсій у цьому році для 9,7 млн ​​пенсіонерів. Під осучаснення підпадають майже 6 млн пенсіонерів. Решті - збільшаться пенсії у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму", - сказав Зарудний.

Він стверджує, що як тільки закон про пенсійну реформу набуде чинності, буквально, за добу будуть надруковані виплатні додаткові відомості та передані на пошту і в банківські установи. Таким чином, пенсіонери, які з 4 числа отримали пенсії в колишньому розмірі, отримають доплату.

Прес-служба нагадує, що в результаті пенсійної реформи мінімальна пенсія складе 1 452 грн. проти 1 312 грн. раніше. Середня пенсія збільшиться майже на 700 грн. - до понад 2,5 тис. грн. проти 1 890 грн.

Крім того, запрацює механізм автоматичної індексації пенсій, в результаті якого пенсіонери зможуть отримувати підвищені виплати.

Як повідомляв Корреспондент.net, 3 жовтня Верховна Рада прийняла пенсійну реформу, яка передбачає проведення осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.

Через три дні президент Петро Порошенко підписав цей закон, після чого 10 жовтня документ був опублікований у виданні Голос України. Закон набуде чинності з наступного дня після публікації, тобто з 11 жовтня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%