Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Прем’єр розповів про «драконівські» штрафи для роботодавців

П'ятниця, 13 жовтня 2017 10:21

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що влада повинна карати роботодавців, які приховують зайнятість своїх працівників.

Про це він сказав в інтерв’ю 5 каналу, пише ЕП.

Гройсман наголосив, що у рамках підвищення мінімальної зарплати були прийняті серйозні рішення про штрафні санкції, які будуть стосуватися недобросовісних роботодавців.

"Тепер те, що стосується детінізації. Я вважаю, що ми маємо як працівники вимагати від наших роботодавців оформляти всіх людей на роботу офіційно. В цьому питанні треба поставити крапку. Час, коли сприймали найманого працівника, як раба без прав, без документів, без нічого, має відійти в минуле", - сказав прем’єр.

"Ми прийняли рішення в рамках підвищення мінімальної зарплати, дуже серйозні, я б сказав "драконівські" штрафні санкції. Поки що ми їх навіть не впроваджували, тому що це десятки та сотні тисяч гривень, якщо знайдемо неоформленого працівника", - додав він.

За його словами, необхідно карати тих недобросовісних роботодавців, які приховують зайнятість, які приховують від своїх найманих робітників сплату до пенсійного фонду і фактично роблять їх в майбутньому бідними.

"Ми це повинні змінювати. В тому числі є повноваження місцевих органів влади, які зараз отримали по закону повноваження за тим, щоб слідкувати за цим і вживати відповідні заходи щодо детінізації", – наголосив Гройсман.

Як відомо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій".

Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%