Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Соратника Саакашвілі звинуватили у несплаті податків на 60 млн гривень

Понеділок, 13 листопада 2017 19:14

Заява в ГПУ надійшла наступного дня після повернення в Україну Саакашвілі, зазначив нардеп.

Позафракційного народного депутата Юрія Дерев’янка підозрюють у несплаті податків на суму понад 60 млн гривень. Про це він повідомив сьогодні, 13 листопада, після завершення допиту в Генеральній прокуратурі,повідомляє «Кореспондент».

"Я отримав акт Державної фіскальної служби, в якому податкова написала про те, що документальною позаплановою перевіркою встановлено порушення: заниження загального річного оподатковуваного доходу 2015 року на суму 288,9 млн грн., в результаті чого занижено податкове зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб на суму 57,7 млн ​​грн., а також ще й за військовим збором - близько 4,3 млн грн.", - зазначив депутат.

При цьому, за словами Дерев'янка, загальна сума доходів, які він і вся його сім'я отримали в 2015 році, не перевищує 500 000 грн.

"Я запитав: звідки ви взяли цю цифру? Вони сказали, що вони написали цю цифру правильно, тому що вони взяли мої активи, які у мене є, тому що вважають, що це мої доходи, отримані в 2015 році. І що це вони цифри взяли з моєї електронної декларації", - сказав депутат.

"Очевидно, що це посадовий злочин - для того, щоб скласти такі неправдиві документи, і для того, щоб ці документи пред'явити мені і, в тому числі, в Генеральну прокуратуру від фахівців з податкової служби", - переконаний політик.

Дерев'янко також додав, що кримінальну справу порушено за заявою народного депутата від Блоку Петра Порошенка Івана Винника. Він пояснив, що ці заяви надійшли в ГПУ на другий день після перетину кордону з Саакашвілі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%