Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міністерство доходів і зборів хоче обкласти інвестиції податком у 3%

Середа, 30 жовтня 2013 14:59

Міндоходів під час доопрацювання проекту закону про введення з 2014 року податку на багатство вирішило ще більше посилити оподаткування операцій з цінними паперами

За словами джерела в уряді, під додаткове оподаткування підпадуть фізичні та юридичні особи, як резиденти, так і нерезиденти, які володіють в Україні корпоративними правами, цінними паперами, а також внесками до статутних капіталів господарюючих товариств.

Йдеться про публічні та приватні акціонерні товариства, повні, командитні, товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Власники таких активів на суму понад 1 тис. мінімальних зарплат (1,147 млн гривень) або такі, що беруть участь у капіталі на таку ж суму, повинні будуть щорічно сплачувати податок до держбюджету в розмірі 3 % від оціночної вартості таких активів.

Необхідність такої ініціативи в міністерстві пояснюють соціальною справедливістю.

«Люди, які декларують внески до статутного фонду, але не показують джерела доходу, – це те питання, яким потрібно займатися. Коли ми порівнюємо бази даних засновників-фізосіб та їхні внески із задекларованими ними доходами, звичайно ж, виникають питання. І таких людей досить багато», – розповів Олександр Клименко.

Цей податок є частиною податку на розкіш (також стягуватиметься з квартир, будинків, автомобілів, яхт, літаків, вертольотів, антикваріату).

У разі прийняття поправок до Податкового кодексу новий податок стане третім, який стягується з операцій з фінансовими інструментами.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%