Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Львівська тютюнова фабрика знову намагалася «зекономити» на акцизі, - ЗМІ

Вівторок, 16 січня 2018 11:28

Органи Державної фіскальної служби в Донецькій області в ході обшуку на складах компанії, яка займається гуртовою торгівлею тютюновими виробами, виявили 452 тис. пачок сигарет з акцизними марками, що призначалися для більш дешевої тютюнової продукції - повідомляє офіційний сайт ДФС в Донецькій області, пишуть Українські Новини.

За офіційними даними податківців, втрати бюджету від такої незаконної "економії" склали 3,5 млн гривень, інформує портал "КомментарииУА".

Головне управління Державної фіскальної служби в Донецькій області, посилаючись на таємницю слідства, не розкриває назву виробника сигарет, який "заощадив" на акциз.

Але, як свідчать оперативні фото- та відеоматеріали ДФС, під час обшуку було вилучено великі партії сигарет марок "Strong" і "Lifa". Дані марки сигарет виробляє Львівська тютюнова фабрика (ЛТФ, м Винники, Львівська область).

Більш того, раніше Львівська тютюнова фабрика вже відзначилася в подібних порушеннях.

Так, у 2015 році на херсонському складі ЛТФ також були виявлені пачки тютбнових виробів з "неправильними" акцизними марками. Але тоді вилучена партія була в десятки разів менше - 15,5 тис. пачок.

- Великі виробники - транснаціональні корпорації, які працюють на тютюновому ринку - уникають подібних махінацій. Останній найбільш гучний випадок був пов'язаний саме з Львівською тютюновою фабрикою - коли дослідження ДФС показало, що на пачки з дорогими тютюновими виробами клеїли акцизні марки для більш дешевих тютюнових виробів. Це ухилення від оподаткування, були відкриті кримінальні справи - згадує голова правління Центру громадського представництва "Життя", антитютюновий активіст Андрій Скіпальський.

Ще одним підозрюваним, за словами експерта, може бути донецька фабрика "Хамадей", яка працює на окупованих територіях і виробляє контрафактну продукцію.

У минулому році експерти пов'язали різке зростання частки ринку Львівської тютюнової фабрики - з 1 до 6,3% - саме з нелегальним використанням акцизних марок - коли на пачки тютюнових виробів з фільтром наносяться акцизні марки для тютюнових виробів, які обкладаються нижчим акцизом.

- За подібні порушення потрібно відбирати ліцензію на виробництво тютюнової продукції - упевнений Андрій Скіпальський.

У свою чергу голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль прямо назвав Львівську тютюнову фабрику одним з основних постачальників тютюнової контрабанди з України в країни Євросоюзу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%