Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міндоходів провели контрольно-перевірочну роботу підприємств із «сірою» зарплатою

Понеділок, 11 листопада 2013 16:41

Застосування схем мінімізації податкових зобов’язань залишається проблемним явищем

Застосування схем мінімізації податкових зобов’язань залишається проблемним явищем, з яким щоденно стикаються працівники Міністерства доходів і зборів під час проведення контрольно-перевірочної роботи.  Про це повідомляють у ДПІ у Голосіївському районі.

Фахівці ДПІ у Голосіївському районі впевнені, що виводити бізнес із «тіні» варто не лише перевірками, а й роз’яснювальною роботою.

Остання зустріч із підприємцями – мінімізаторами заробітної плати пройшла у Голосіївській районній в м. Києві державній адміністрації. Основні теми: легалізація трудових відносин, боротьба із заробітною платою „в конверті”.

«Коли директор або головний бухгалтер, які, за логікою, мають вищу освіту, досвід роботи та виконують відповідальні функції отримують 1500 гривень є два варіанти – або вони альтруїсти, або отримують основну зарплату «в конверті», - зазначив заступник начальника ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Ростислав Бурсов.

Ростислав Вікторович розповів, що значна кількість перевірок ініціюється колишніми співробітниками, яки звертаються до Міндоходів із скаргами про порушення їх трудових прав.

«Працівники, які ще вчора отримували від вас зарплату «в конверті»,  сьогодні звертаються до нас, аби ми захистили їх права», - підкреслив він.

За словами заступника начальника ДПІ, громадяни повідомляють про роботодавців-махінаторів під час особистих прийомів із керівництвом, подають письмові заяви до ДПІ, пишуть на особисту електронну скриньку начальника ДПІ, користуються новим сервісом під назвою «Мої трудові права порушено».

«Якщо ви порушуєте податкове та трудове законодавство будьте впевнені, що рано чи пізно, але ми про це дізнаємось, адже все таємне стає очевидним», - запевнив Ростислав Вікторович.

Підсумовуючи зустріч, Ростислав Бурсов закликав роботодавців усвідомити відповідальність перед своїми підлеглими та переглянути своє ставлення до оплати їх праці .

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%