Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Чи заважає українцям жити зарплата «у конвертах»?

П'ятниця, 15 листопада 2013 13:19

Фахівці Міндоходів продовжують боротися за легалізацію трудових відносин

Здавалося б зарплатою «у конверті» сьогодні вже нікого не здивуєш – це звична справа, як для роботодавців, так і для самих працівників, але тільки на для органів влади. І виникає лише одне питання: «Чому українці так охоче погоджуються на «брудні гроші»? Можливо, більшість з них вважає, що на перший погляд у цьому немає нічого поганого?! Але це лише до того часу, поки не виникне необхідність оформити банківський кредит або надати офіційну довідку про доходи, наприклад, для поїздки за кордон.  Про це пише прес-служба ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві.

За спостереженнями спеціалістів ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві зарплату «в конвертах» найчастіше отримують співробітники таких сфер, як «Краса і здоров'я», «Ресторанний бізнес і кулінарія», «Реклама та медіа».

Підтвердженням цьому стала чергова перевірка фінансово-господарської діяльності одного із столичних СПД –представника сфери «Краси та здоров’я». Стало відомо, що СПД - фізична особа здійснює діяльність з надання послуг фізичного комфорту населенню (сауна, SPA та процедури по догляду за тілом) без належного оформлення персоналу та не утримує і не перераховує податок з виплаченого на користь фізичних осіб доходу.

На превеликий жаль, чимало людей у гонитві за грошима помилково вважають, що найголовніший плюс в системі «конвертів» – високий рівень доходи. І заради цього вони згодні не думати про неоплачені лікарняні, пташині права на робочому місці і далеку пенсію. А й справді, мова йде про чималі гроші. Беручи до уваги хоча б те, що за час своєї роботи з травня 2010 р. по серпень 2012 р. одна зі співробітниць салону краси отримала 156 тисяч гривень заробітної плати. Але чи варті ці гроші таких наслідків.

За результатами перевірки СПД – фізичній особі було донараховано більше 105 тисяч гривень, які необхідно сплатити до державної скарбниці. До того ж матеріали перевірки передані до прокуратури Голосіївського району м. Києва.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%