Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

РРО: відлік часу на переобладнання – скорочується

Четвер, 21 листопада 2013 09:58

У Голосіївському районі 2, 5 тисячі РРО передають звітність дистанційно

Усього у районі зареєстровано близько 3 тисяч одиниць касової техніки, 2,5 тисячі з яких вже оснащені електронними стрічками, на яких формуються копії розрахункових документів і фіскальних звітів. Іншими словами, приблизно 86% апаратів вже передають звітність дистанційно. Про це повідомляє прес-служба ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві.

А платники, які ще не переобладнали свою техніку, можуть зробити це без фінансових втрат на штрафні санкції до 1 січня 2014 р. Саме з цього часу запроваджується відповідальність за неподання електронної звітності.

Можливість дистанційного контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки у готівковій формі, не лише зекономить час та витрати для суб’єктів господарювання на подання звітності, але й дозволить ще більше скоротити кількість перевірок таких платників – переконують провідні спеціалісти Голосіївської податкової.

На сьогодні всі перевірки цієї категорії платників проводяться за заявами громадян та інформацією від державних органів про наявність правопорушень у суб’єктів господарювання і є виключно крайнім засобом впливу на недобросовісних підприємців.

Нагадаємо, що починаючи з 2013 р. користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Саме для цього реєстратори розрахункових операцій мають бути оснащені електронними стрічками, на яких формуються копії розрахункових документів і фіскальних звітів. Платники можуть приєднати до існуючої касової техніки відповідні модеми для передачі даних, або придбати нову техніку.

Перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій, дозволених до використання, розміщено на порталі Міндоходів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%