Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українці зможуть сплачувати податки через смартфон – Мінфін

Четвер, 31 травня 2018 21:55

Мобільний додаток для сплати податків дозволить спростити виконання цієї процедури.

У Міністерстві фінансів України хочуть запровадити зміни, які дозволять сплачувати податки за допомогою звичайного смартфона. Про це під час зустрічі з представниками бізнесу заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент інтернет-видання UA1.

За його словами, Мінфін працює над спрощенням процедури сплати податків громадянами, а запроваджений проект "Податки просто" покликаний на те, щоб спростити життя українським підприємцям.

"Ми маємо на меті розробити мобільний додаток, який буде міститись в електронному кабінеті платника податків і дозволятиме лише за допомогою звичайного смартфона виконувати операції та сплачувати податки. Ми подумали, якщо за допомогою таких додатків проводяться банківські операції, то чому не можна таким чином сплачувати податки", – пояснив Данилюк.

Він наголосив, що Україна посідає низькі позиції серед інших країн за показником витраченого часу платниками податків під час процедури оформлення необхідних документів.

"Мінфін провів опитування серед представників бізнесу, аби визначити основні проблеми. Ми сформували робочі групи для реалізації проекту "Податки просто". Перше – це спрощення податкової звітності. А також удосконалення електронного кабінету платника податків та запровадження єдиного рахунку для сплати всіх видів податку. Відповідний законопроект знаходиться в Верховній Раді. Але реформування податкової політики – це не короткостроковий процес", – додав міністр.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%