Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кошти запозичені у РФ обіцяють спрямувати на модернізацію економіки

Понеділок, 30 грудня 2013 09:57

Економіку потрібно «оживити» - Мінекономрозвитку

Фінансовий ресурс, отриманий від Російської Федерації, необхідно використовувати з максимальною ефективністю. Про це заявив Урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасницями Співдружності Незалежних Держав, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян, передає прес-служба Мінекономрозвитку

За його словами, Уряд України не допустить, аби ці кошти були витрачені «на проїдання». Ці ресурси підуть на підтримку національної валюти, на покриття частини боргових зобов’язань, але значна частина буде спрямована на модернізацію високорентабельних галузей, які зможуть створити додану вартість для отримання максимального кумулятивного ефекту. Адже тільки випуск конкурентоспроможної продукції на новітніх технологічних лініях дасть довготривалий ефект оздоровлення й розвитку вітчизняної економіки.

«Потрібно пропустити ці кошти через економіку. Щоб за їх рахунок ми отримали і максимальну підтримку галузей, і організацію нових високопродуктивних підприємств, і створення робочих місць. Загалом це забезпечить додаткові надходження до держбюджету», – пояснив Валерій Мунтіян.

Основне завдання Уряду, наголосив Урядовий уповноважений, – забезпечити стабільність макроекономічної ситуації в країні, оживити економіку, активізувати модернізацію виробничих потужностей.

Як зазначив Валерій Мунтіян, є три рівні важливості завдань для держави. Перший – життєво важливий, другий – стратегічний, третій – тактичний.

«Наприклад, євроінтеграцію можна віднести до другого рівня: це важливо, але вирішення можна відкласти на пізніший термін. Найголовніше – забезпечити життєздатність країни. Досягненню саме цієї мети будуть повною мірою сприяти і зниження ціни на газ, і 3 млрд доларів, вже отримані від РФ, і ті 12 млрд. доларів, які Україна отримає в подальшому, а також – відновлення коопераційних зв’язків. Усе це, зрештою, працюватиме на підвищення добробуту наших громадян», – сказав Валерій Мунтіян.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%