Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Верховний суд сприяє захопленню найбільшого ТРЦ на Західній Україні - Dragon Capital

Понеділок, 03 вересня 2018 14:26

Верховний Суд сприяє рейдерському захопленню торгового-розважального центру (ТРЦ) Victoria Gardens у Львові, який раніше придбала компанія з групи Dragon Capital.

Про це повідомили у прес-службі інвесткомпанії.

У компанії заявляють, що суд "задовольнив скаргу рейдерів" і відновив розгляд справи, рішення щодо якої набрало законної сили.

"У червні минулого року група шахраїв підробила документи щодо передачі права власності на 100% статутного капіталу в Фенікс-Капітал - власника ТЦ Victoria Gardens за абсурдною ціною - 100 тис. грн", - повідомили в прес-службі.

ТРЦ Victoria Gardens складається з двох основних торгових поверхів і двох паркувальних майданчиків на 1,5 тис. автомобілів. Орендна площа(GLA) складає 54,5 тис. кв. м. Серед основних орендарів - Silpo, Foxtrot, Argo, New Yorker, LPP Group, Multiplex кінотеатр, розважальний центр Papashon та тренажерний зал King Fitness.

У листопаді того ж року Господарський суд Львівської області визнав підроблений договір купівлі-продажу недійсним. Відповідне рішення не було оскаржене в апеляційному суді та набрало законної сили 14 листопада 2017 році.

Однак у квітні було подано апеляційну скаргу. Як аргументи пропуску строку скаржник зазначив відсутність його представника на суді, невірну адресу, на яку суд відправив копію рішення, а також перебування на лікуванні з 6 листопада до 10 грудня минулого року.

"При цьому, насправді, представник відповідача був присутній під час розгляду справи в суді, що свідчить про належне повідомлення відповідача про розгляд справи; у всіх документах сам скаржник використовував саме ту адресу, на яку суд надіслав рішення, а дані про лікування протягом місяця ніяк не пояснюють, чому він протягом п’яти місяців не оскаржував рішення суду першої інстанції", - відзначають в інвесткомпанії.

Львівський апеляційний господарський суд відмовив йому у відкритті апеляційного провадження.

Однак 25 червня 2018 року скаржник звернувся до Верховного суду із касаційною скаргою, в якій просив скасувати ухвалу апеляційного суду.

Тоді Верховний суд задовільнив касаційну скаргу "рейдерів". Крім того, суд розглянув скаргу взагалі без сплати судового збору. У Dragon Capital вважають, що це є “незвичним явищем в судовій практиці України", що "може свідчити про заангажованість та необ’єктивність суддів”.

"Як один з найбільших іноземних інвесторів в Україні, ми вже не вперше стикаємося із непередбачуваними та неправомірними діями української судової системи. Цей випадок вкотре показує, наскільки незахищеним є бізнес в Україні і пояснює, чому притік іноземних інвестицій в Україну знаходиться на історично низькому рівні", - відзначив керуючий директор компанії Dragon Capital Володимир Тимочко.

Dragon Capital - одна з найбільших груп компаній, які працюють у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг і надають повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Компанія заснована у 2000 році у Києві.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%