Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Через бездіяльність МОЗ українці не мають змоги лікуватися за кордоном, – Богомолець

Вівторок, 04 вересня 2018 20:34

Голова комітету з питань охорони здоров'я, депутат Верховної Ради України (фракція "Блок Петра Порошенка") Ольга Богомолець, яка взяла участь у пікеті "Право на життя" біля парламенту, заявляє, що чиновники Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України не зробили нічого, аби програма лікування українців за кордоном запрацювала.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, пише ukranews.com

"Сьогодні (4 вересня) я долучилась до пікету "Право на життя", який відбувався під стінами Верховної Ради. На ньому зібралися люди, чиї родичі хворіють на рак та потребують негайною допомоги. Отримати медичну допомогу зараз вони можуть лише за кордоном. Але у МОЗ не зробили нічого, аби програма лікування наших громадян за кордоном запрацювала!" – обурилася політик.

Вона зазначила, що трансплантації кісткового мозку від неродинного донора в Україні могли почати робити ще влітку, однак МОЗ не розробив реєстр донорів.

"Через це ми відправляємо наших громадян лікуватися до Білорусі та платимо за кожного пацієнта по 150 тис. доларів, хоча в Україні за ці гроші ми могли б вилікувати 3 пацієнтів! Без черг, без пікетів, без сліз матерів, чиї діти вмирають. Для цього достатньо, аби люди в міністерстві просто включили свій мозок!" – наголосила парламентарій.

За її словами, європейські фонди готові були привезти клітини, необхідні для операції, навіть без реєстру, але у МОЗ не змогли підготувати необхідні документи.

"Потрібно було сплатити лише за їхнє (клітин) транспортування. Але чиновники у профільному міністерстві в черговий раз продемонстрували свій повний непрофесіоналізм та не змогли підготувати документ про порядок перетину цими клітинами кордону. Нагадаю, що на карту поставлені життя наших громадян, наших дітей, які без допомоги держави приречені на смерть. Бездіяльність міністра та чиновників – це фактично їхнє вбивство", – написала Богомолець.

Вона вимагає збільшити фінансування на програму лікування за кордоном та невідкладно виділити кошти на швидку допомогу тим пацієнтам, які потребують негайної допомоги.

"В нас вже є підтриманий комітетом закон, яким виділяються необхідні кошти. Це питання, яке має бути вирішене перш за все", – повідомила народний депутат.

Окремо голова профільного комітету наголосила на необхідності ухвалити радикальні рішення щодо непрофесійних дій співробітників Міністерства охорони здоров’я України та щодо антинародної політики, яку веде міністерство.

"В нас немає міністра вже 2 роки, а ті люди, що зараз керують МОЗ, не можуть налагодити нормальну роботу та лише нахабно брешуть на кожному кроці. Вони брешуть про те, що зверталися до Бюджетного комітету, брешуть, що зверталися до Комітет охорони здоров’я. У них є роз’яснення від Міністерства фінансів України, що їм потрібно зробити, щоб отримати гроші. Це рішення підписане та кілька місяців вже знаходиться в міністерстві. Але чиновникам МОЗу байдуже, що помирають діти, що стоять намети. Це просто відверте катування, яке вже не можна терпіти!" – підсумувала Богомолець.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%