Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Справа про незаконне збагачення заступника голови СБУ: Демчина відреагував на заяви НАБУ

П'ятниця, 14 вересня 2018 15:17

Перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина відреагував на заяву Національного антикорупційного бюро про підготовку повідомлення про підозру у незаконному збагаченні.

За словами співробітника СБУ, майно, про яке говорять детективи НАБУ, було у власності його колишньої цивільної дружини, пише Укрінформ.

"Це майно належить моїй колишній цивільній дружини. Я ним не користувався і жодного разу не сідав за кермо. Я живу в квартирі, яку задекларував", - пояснив Демчина.

Він уточнив, що володіє однокімнатною квартирою в селі Петропавлівська Борщагівка та б/у Range Rover, який він придбав за 30 тисяч доларів.

"На момент, коли у нас зав'язалися стосунки з цією громадянкою, у неї вже все було. До 2010 року я був у шлюбі з іншою людиною... А будинок, який показують, був куплений в 2011 році нею, не мною", - додав заступник глави СБУ.

Раніше повідомлялося, що НАБУ готує повідомлення про підозру за фактом можливого незаконного збагачення Демчини.

Під час досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що в період із 26 квітня 2015 року до 31 грудня 2016 року Демчина набув у спільну власність активи та здійснив витрати на суму щонайменше 6,4 млн грн. З-поміж іншого, йдеться про новий позашляховик Land Rover Range Rover Sport, 2015 року випуску, автомобіль MERCEDES-BENZ V250 2016 року випуску, земельні ділянки в передмісті Києва площею 0,1011 га та 0,1072 га та квартиру.

Водночас офіційний дохід першого заступника керівника СБУ та членів його родини в цей період становив 2,6 млн грн, в тому числі з урахуванням продажу попередньо придбаного автомобіля JEEP GRAND CHEROKKE 4WD.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%