Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Нафтогазі назвали умову швидкого відновлення гарячої води в Києві

Четвер, 04 жовтня 2018 17:36

Нафтогаз України сподівається на укладення 10 жовтня мирової угоди з комунальним підприємством Київтеплоенерго.

Про це журналістам повідомив перший заступник голови правління Нафтогаз Сергій Перелома, пише НВ з посиланням на  Українські новини.

"Сьогодні сподіваємося, що ми з містом (Києвом - ред.) вийдемо на остаточний текст мирової угоди, яка має бути затверджена на наступному засіданні суду, яке призначено на 10 жовтня. Після цього ми маємо всі можливості для того, щоб укласти договори і почати поставки природного газу", - сказав він.

Перелома зазначив, що основна проблема з укладанням договорів полягала в правоприємності за борговими зобов'язаннями Київенерго.

У липні Господарський суд Києва відмовився передати Київтеплоенерго заборгованість Київенерго перед Нафтогазом за спожитий газ.

Нагадаємо, що жителі Києва знаходяться без централізованих поставок гарячої води вже кілька місяців. Це пов'язано з процесом передачі цілісного енергетичного комплексу Києва від приватної компанії Київенерго олігарха Ріната Ахметова комунальному підприємству Київтеплоенерго.

Заборгованість Київенерго перед Нафтогазом становить близько 3,3 млрд грн, з них 729 млн грн - заборгованість держави за субвенцією, 2,6 млрд грн - заборгованість споживачів перед Київенерго.

Київ повинен був завершити прийом теплових мереж від Київенерго, яке використовувало їх з 2001 року. Фінальний етап передачі був запланований на 1 серпня: Київтеплоенерго мало прийняти ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальний завод Енергія.

Нафтогаз України не погоджувався підписувати договір з Київтеплоенерго у зв'язку з відмовою Київської міської державної адміністрації приймати на Київтеплоенерго борги, раніше сформовані Київенерго перед НАКом. На думку Нафтогазу, така позиція КМДА суперечить ст.22 закону Про теплопостачання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%