Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Світовий агрогігант відкрив в Україні лабораторію інновацій

П'ятниця, 05 жовтня 2018 17:19

Один із найбільших у світі виробників засобів захисту рослин і насіння компанія Syngenta відкрила в Києві лабораторію цифрових інновацій (Digital Innovation Lab), що стала шостим майданчиком в глобальній мережі лабораторій компанії.

Про це повідомив керівник глобального напрямку цифрових технологій компанії Syngenta Бенджамін Нінійо, передає НВ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Наші лабораторії в інших країнах зосереджені на дослідженнях і вивченні споживчого попиту на цифрові продукти, розробці концепцій і створенні прототипів продуктів. Українська лабораторія доповнить їхню роботу, пропонуючи повний цикл розробки рішень - від досліджень і моделювання тестових зразків цифрових продуктів до створення робочих версій, готових до запуску з реальними користувачами і інтегрованого з системами Syngenta", - сказав він.

За його словами, Syngenta за останні півтора року запустила п'ять аналогічних проектів у різних країнах світу. Зараз лабораторії функціонують у США, Китаї, Індії, Сінгапурі та Великій Британії.

Офіс лабораторії у Києві розташований в інноваційному та технологічному парку Unit.city.

Ця лабораторія є самостійною одиницею організації зі своїм штатом фахівців і планом активностей. Вона оснащена необхідним обладнанням і програмним забезпеченням, що дозволяє створювати цифрові продукти широкого спектра в сфері WEB-розробок, big data, мобільних додатків, віртуальної реальності, інтернету речей.

Зазначається, що агрогігант планує зробити лабораторію флагманським постачальником послуг і продуктів для аграріїв України та Європи.

Як зазначив керуючий партнер Unit.city Максим Яковер, Syngenta насправді не планувала відкривати лабораторію в Україні - вибір стояв між Румунією і Угорщиною.

За його словами, наявність такої лабораторії в Україні дає можливість аgritech-стартапам отримати партнера для виходу на будь-який ринок.

"Наявність такої лабораторії в Україні дає можливість аgritech-стартапам отримати партнера для виходу на будь-який ринок, українським аграріям - тестувати найсучасніші технології та рішення, фахівцям - отримувати доступ до кращих світових практик, бути в курсі актуальних проблем і викликів і, відповідно, можливість створювати необхідні на сьогодні продукти", - додав він.

"Частка Syngenta на ринку насіння соняшнику в Україні становить близько 35%, насіння кукурудзи - 7-8%, на ринку засобів захисту рослин - більше 20%", - сказав він.

У свою чергу генеральний директор компанії Syngenta в Україні Гебхард Рогенхофер зазначив, що на українському ринку ЗЗР багато нелегальної продукції.

"Нелегальний ринок ЗЗР в Україні великий, по дрібному фасуванні частка фальсифікату - мінімум близько 70%, по індустріальної фасування - 20%, в той же час по підробки насіння показник близько 10-15%", - вказав гендиректор.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%