Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Укренерго» виступила проти підпорядкування Насалику

П'ятниця, 19 жовтня 2018 10:24

НЕК "Укренерго" заявила про свідоме перешкоджання корпоратизації компанії з боку Комісії з реорганізації ДП Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Заява опублікована на сайті "Укренерго".

Компанія заявила про сумніви в неупередженості комісії щодо процесу реорганізації держпідприємства. Перехід функції управління поточною діяльністю до голови Комісії Михайла Близнюка "Укренерго" назвала необґрунтованим та безпідставним.

Близнюк є заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

В "Укренерго" заявили, що виконали всі законодавчі та методичні вимоги щодо корпоратизації підприємства, у той час як комісія Близнюка порушила терміни погодження документації майнової оцінки та зволікала із затвердженням ключових документів в ході корпоратизації компанії.

Укренерго закликала Міненерго втрутитися в ситуацію та забезпечити стабільну роботу держкомпанії.

У компанії підкреслили, що початок повноцінної роботи наглядової ради та корпоратизація Укренерго — ключові умови отримання Україною макрофінансової допомоги з боку ЄС.

18 жовтня Міненерго повідомило про передачу повноважень з управління НЕК "Укренерго" комісії Близнюка і нову дату оцінки майна підприємства — 31 жовтня 2018 року.

Це означає, що оцінка майна має бути складена саме на цю дату, а відповідно необхідно проводити нову інвентаризацію, оцінку та аудиторську перевірку звітності компанії.

Це може призвести до значного перенесення термінів корпоратизації "Укренерго", а саме – перетворення компанії з державного підприємства на Приватне акціонерне товариство.

Раніше Кабінет міністрів затвердив наглядову раду НЕК "Укренерго" в складі чотирьох незалежних членів і трьох представників від держави.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%