Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні введуть електронну реєстрацію дозволів автоперевізникам

П'ятниця, 19 жовтня 2018 21:37

У Мінінфраструктури планують до кінця року ввести електронну реєстрацію і звірку з митницею кількості виданих дозволів на здійснення автомобільних перевезень.

Про це під час години запитань до уряду у ВР сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє "Укрінформ".

"У зв'язку з тим, що у нас кожного року зростає товарообіг із країнами Європейського Союзу, відповідно зростає і частка автомобільних перевезень. Кожного року ми проводимо переговори з нашими колегами з Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини та інших держав. За останні два роки ми змогли суттєво наростити квоту для українських автомобільних перевізників, але, безумовно, її не вистачає", - сказав Омелян.

Він наголосив, що минулого тижня було завершено переговори з польською стороною щодо видачі додаткових дозволів на цей рік для українських автоперевізників.

"Такі дозволи отримані, але залишається проблема з їхньою прозорою видачею та відсутністю корупційного фактору. На це було звернено увагу керівника Державної служби безпеки на транспорті. Більше того, до кінця року ми введемо повністю електронну реєстрацію і звірку з митницею щодо реальної кількості виданих дозволів, їх перетину кордону, щоб унеможливити корупцію у цьому випадку", - сказав Омелян.

Як повідомлялося, українсько-польська комісія з питань міжнародних автомобільних перевезень вирішила надати автоперевізникам кожної з країн 160 тис. дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень у 2019 році. На 2018 рік польська сторона виділила додатково наступну кількість дозволів: 8 тис. транзитних дозволів категорії "Євро-5" та 2 тис. універсальних дозволів категорії "Євро-5".

Головне

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%