Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мін‘юст назвав безпрецедентним тиском рішення суду зобов‘язати НАБУ відкрити справу проти Яценюка та Петренка

Вівторок, 30 жовтня 2018 11:15

Міністерство юстиції вважає безпрецедентним тиском на Кабінет Міністрів рішення суду зобов'язати Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрити кримінальне провадження проти колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра юстиції Павла Петренка.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту, передають Українські Новини.

"Судове зобов'язання НАБУ порушити справу проти посадових осіб Кабінету Міністрів є безпрецедентним тиском на уряд, Мін'юст і юридичних радників світового рівня Latham & Watkins і HoganLovells, які захищають інтереси держави Україна на суму 5,5 млрд доларів США у справі проти акціонерів ПАТ "Укрнафта", - сказано в ньому.

Міністерство юстиції заявляє, що поширена в ЗМІ інформація про зловживання службовим становищем з боку вищого керівництва міністерства в рамках придбання юридичних послуг для представництва держави Україна за позовами міноритарних акціонерів "Укрнафти" в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція) категорично не відповідає дійсності.

Враховуючи те, що слухання за позовом проти України відбудуться на початку 2019 року, розповсюдження недостовірної інформації, на думку Мін'юсту, спрямована на дискредитацію інститутів, уповноважених захищати національні інтереси України в міжнародних судах.

Як повідомляли Українські Новини, 17 жовтня Солом'янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо Яценюка і Петренка за підозрою в розтраті державних коштів у великих обсягах і відмиванні доходів.

Суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем), 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), 366 (службове підроблення) та 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) Кримінального кодексу.

Раніше НАБУ почало розслідувати можливе декларування Петренком недостовірної інформації.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%