Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

СБУ підозрює завод оборонпрому в закупівлі російської оптики

Середа, 07 листопада 2018 09:36

Службою безпеки України у Харківській області з травня минулого року ведеться розслідування щодо налагодження службовими особами "Ізюмського приладобудівного заводу" Концерну "Укроборонпром"  схеми із закупівлі електронно-оптичних перетворювачів російського виробництва.

Про це повідомляє проект "Марлін" з посиланням на судові матеріали.

Слідством встановлено, що посадовими особами Ізюмського заводу було закуплено електронно оптичні перетворювачі, які є складовою приладів нічного бачення, що встановлюються на деякі зразки військової техніки. Запчастини постачалися з оборонно-промислового комплексу Росії через приватну фірму ТОВ "Симметрон-Україна" під виглядом цивільних товарів. В матеріалах слідства йдеться, що дана фірма не зареєстрована як суб'єкт здійснення міжнародної передачі товарів військового призначення або подвійного використання. Відповідно компанія не мала права поставляти згадані перетворювачі.

Останньою судовою ухвалою суд відмовився накласти арешт на електронно-оптичні перетворювачі та документи до них, вилучені під час обшуку в приміщеннях "Ізюмського приладобудівного заводу".

На додатковий запит проекту "Марлін" в СБУ повідомили, що досудове розслідування триває за статтею 333 "Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю", максимальне покарання за якою передбачено обмеженням волі на строк до трьох років.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%