Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АМКУ розробив проект програми розвитку конкуренції до 2024 р.

Понеділок, 20 січня 2014 13:52

Визначено основну мету програми

У програмі «Порядок денний» на Першому каналі Українського радіо заступник Голови Антимонопольного комітету України – державний уповноважений Лариса Колісник розповіла про проект закону про затвердження Загальнодержавної програми розвитку конкуренції на 2014 – 2024 рр., пише прес-служба відомства.

За словами Лариси Колісник, метою Програми є розвиток конкуренції на товарних ринках як засіб підвищення ефективності функціонування товарних ринків та удосконалення механізму їх державного регулювання. Головною умовою досягнення мети Програми є узгодження промислової, аграрної, інвестиційної, зовнішньоекономічної, цінової політики, політики у сфері прав споживачів з конкурентною та антимонопольною політикою. Це означає, що під час реалізації зазначених напрямів економічної політики в Україні обов’язково повинні враховуватися і вирішуватися завдання розвитку ефективного конкурентного середовища.

Конкретні завдання для досягнення цієї мети було визначено, враховуючи наявність у сучасній економіці України трьох груп ринків з різним станом та передумовами розвитку конкуренції, зокрема, ринків, на яких існують ознаки ефективної конкуренції; ринків, на яких передумови конкуренції існують або можуть існувати, але ознак ефективної конкуренції не спостерігається; ринків, на яких в найближчий час розвиток ефективної конкуренції є неможливим.

Вирішення основних завдань, сформульованих у проекті Програми щодо захисту, розвитку конкуренції та вдосконалення регулювання монополізованих товарних ринків потребує забезпечення певних рамкових умов, зокрема щодо моніторингу стану конкуренції на товарних ринках, наукового та освітнього забезпечення розвитку конкуренції, розширенню участі України у міжнародному співробітництві з питань розвитку та захисту конкуренції, а також сприяння більш активної участі у вирішенні цих питань інститутів громадського суспільства.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%