Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні пропонують замінити вугільні електростанції атомними енергоблоками

Середа, 07 листопада 2018 20:15

Вугільні теплові електростанції можуть бути замінені атомними енергоблоками, що працюватимуть на основі технології малих модульних реакторів.

Про це під час ХVІ Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» сказав директор Holtec Ukraine Сергій Тараканов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Енергоблоки можна розмістити поблизу споживачів, що знизить втрати при передачі електроенергії. Невелика потужність реакторів спрощує їх інтеграцію в існуючу інфраструктуру, включаючи можливість розміщення на майданчиках виведених з експлуатації станцій. А розосередженість генерації підвищує стабільність енергосистеми. У рамках виконання Україною зобов'язань Паризької угоди встановлення нових, більш гнучких ядерних генеруючих потужностей може запобігти необхідності модернізації наявних ТЕС відповідно до екологічних стандартів», - сказав Тараканов.

За його словами, також SMR-160 можуть експлуатуватись у «режимі острова» і запускатись з повністю знеструмленого стану, що підвищує стабільність енергосистеми шляхом створення локальних мікро-енергосистем і підтримки відновлення енергосистеми в разі її колапсу.

Тараканов підкреслив, що малі модульні реактори можуть стати інструментом для вирішення основних проблем України в електроенергетиці: застарілий парк ТЕС, дефіцит вугілля та зростаючий дефіцит маневреної генеруючої потужності.

Крім того, директор Holtec Ukraine висловив думку, що виробництво обладнання для SMR-160 може бути максимально локалізовано, що створить довгострокові кваліфіковані робочі місця у виробництві та будівництві, а наявна в Україні потужна виробнича база могла б стати експортером обладнання для SMR-160 у сусідні регіони (Європа, Африка, Близький Схід).

Як повідомлялося, наразі НАЕК «Енергоатом» активно співпрацює з американською компанією Holtec International щодо вивчення можливості впровадження малих модульних реакторів SMR-160 в Україні та розгортання виробництва обладнання для них на українських підприємствах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%