Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Влада вже давно могла запустити ринок землі - депутат

Понеділок, 12 листопада 2018 15:23

Мораторій на продаж землі був введений тимчасово до того періоду, поки не буде розроблено відповідне законодавство, і скоро вже буде 20 років, як він продовжений, що є ненормальним.

Про це повідомляе ГолосUA з посиланням на народного депутата України Михайла Довбенко.

«Я не голосував за підтримку мораторію на продаж землі і голосувати не буду. Вважаю, що ми консервуємо старий, ще «допотопний» варіант ставлення до такого важливого ресурсу. Тому що він був введений тимчасово до того періоду, поки не буде розроблено відповідне законодавство. Скоро вже буде 20 років, як продовжений мораторій - це ненормально. Ми вже давно могли зробити ці поправки в законодавстві і запустити ринок. Я згоден з багатьма експертами, що мають бути певні обмеження і готовий дискутувати. Але сам по собі ринок повинен бути запущений. Я це оцінюю з точки зору фінансиста і працівника комітету з банківської діяльності. Це серйозний ресурс для товаровиробників аграрних, щоб мати заставу для того, щоб отримати серйозні оборотні гроші, які потрібні сьогодні для нашого сільгосп виробництва », - заявив депутат.

За словами М. Довбенко, ми бачимо, що нам дуже потрібні гроші для того, щоб ми підтримали родючість земель.

«Ми дуже вносимо органічних добрив, багато інших речей, які потрібні - техніка, технологія, нові зразки саджанців, рослини і так далі - все це потрібно. До цього руки не доходять, тому що немає грошей. А як - якщо мати такий ресурс у вигляді застави, його ж ніхто нікуди не вивезе цей ресурс. Він залишиться в Україні. Але ми зможемо оборот аграрний, сільськогосподарський оживити. На цей раз мораторій на продаж землі буде складно продовжити тому, що є дуже серйозний прецедент. Ми маємо рішення європейського суду з прав людини де він все-таки підтримав наших українців, які обурилися дотичного цього мораторію. Зачеплені їх права на цей ресурс і вважаю, що це сигнал для багатьох нарон депутатів ще раз задуматися, чи варто нам консервувати в цьому варіанті ці відносини, або все-таки дати поштовх для розвитку », - зазначив він.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%