Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АМКУ закрив справу про завищені ціни на квитки Укрзалізниці

Середа, 21 листопада 2018 15:19

Антимонопольний комітет закрив справу про порушення Укрзалізницею конкурентного законодавства через завищення вартості залізничних перевезень.

Про це свідчить рішення Комітету від 8 листопада, пише видання Наші гроші.

Справа була пов’язана з можливим завищенням цін на квитки через включення в них вартість електроенергії, придбаної за цінами, вищими від оптових.

Проте комітет не знайшов підстав стверджувати, що протягом 2012-2014 років Укрзалізниця включала у тариф на перевезення пасажирів завищену вартість електричної енергії.

Зазначається, що компанія не мала можливості закупляти електроенергію напряму в держпідприємства Енергоринок. Тому Укрзалізниця платила за роздрібними цінами, купуючи електроенергію у приватних компаній.

Філії Укрзалізниці виступали споживачами електроенергії, а отже не могли придбавати її на оптовому ринку – це не передбачено законом.

Зазначається, що з 2015 року поставки електроенергії для Укрзалізниці йдуть через філію Енергозбут. Однак раніше потік електроенергії між Енергоринком та Укрзалізницею направлявся через пов’язані між собою приватні компанії.

Зокрема, цими приватниками були фірми Газенерго (Придніпровська, Південна, Львівська залізниці), Енерготраст (Одеська залізниця), Укренерготранзит (Донецька залізниця).

Ціни на електроенергію від приватників були вищими від цін на оптовому ринку. Як пише видання, за підрахунками МВС від літа 2015 року, вартість завищували в середньому на 22%, що дозволяло виводити із Укрзалізниці 324 млн грн щомісячно.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%