Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Одразу два обленерго оштрафували за зловживання монополією

П'ятниця, 23 листопада 2018 12:04

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету оштрафувала енергопостачальні компанії Полтаваобленерго і Запоріжжяобленерго на 30,1 млн грн і 14,9 млн грн відповідно за зловживання монопольним становищем.

Про це повідомила прес-служба відомства, пише НВ.

Згідно з повідомленням, доведено, що Полтаваобленерго створювала перешкоди доступу постачальникам електричної енергії за нерегульованим тарифом, а саме компаніям ПЕК Елком, Енерджі 365, Енергосервіс плюс, Енерсвіт, Агро - НВ і ДТЕК Трейдинг на ринок постачання електричної енергії.

Підприємство вимагало від постачальників електроенергії за нерегульованим тарифом документи, які не передбачені чинним законодавством, зволікало з отриманням поштових повідомлень із заявами щодо укладення договорів про передачу електроенергії місцевими електричними мережами. Таким чином промислові споживачі в Полтавській області були обмежені у виборі постачальника електроенергії.

У той же час, Комісія встановила, що Запоріжжяобленерго не погодило повідомлення на заявлений обсяг купівлі електроенергії на оптовому ринку електроенергії постачальнику електричної енергії за нерегульованим тарифом.

Внаслідок цього постачальник не зміг провести закупівлі електроенергії і поставляти її своєму споживачеві. Таким чином він фактично був усунутий з ринку, а його споживач, як це передбачено чинним законодавством, автоматично перейшов до споживання електроенергії від обленерго.

"Такими діями Запоріжжяобленерго не тільки усунуло з ринку свого конкурента, але й позбавило одного з найбільших споживачів електроенергії України (Запоріжсталь) права на вільний вибір постачальника електроенергії, як це передбачено чинним законодавством. У той же час таке порушення Запоріжжяобленерго було скоєно вперше", - підкреслюється в повідомленні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%