Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Подано позов на спецпідрозділ "Беркут"

П'ятниця, 24 січня 2014 10:19

Суд просять визнати спецпризначенців поза законом

Український політичний діяч Анатолій Гриценко та адвокат Станіслав Батрин подали позов до суду стосовно дій підрозділів «Беркут». Суд просять визнати спецпризначенців поза законом та заборонити бійцям стріляти, повідомляє УНН.

Анатолій Гриценко і Станіслав Батрин звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом та просять суд:

1. Визнати протиправним і нечинним наказ МВС України від 18.05.2004р. № 529 «Про затвердження Положення про підрозділ міліції особливого призначення «Беркут».

2. Визнати протиправним і нечинним наказ МВС України від 24.10.2013 р. № 1011 «Про затвердження Положення про спеціальний підрозділ міліції громадської безпеки «Беркут».

3.Визнати відсутність компетенції підрозділу міліції «Беркут».

Також подана окрема заява, яка має бути розглянута вже завтра, в якій позивачі просять на час розгляду справи в суді зупинити дію наказів, якими керується спецпідрозділ «Беркут»; заборонити службовцям спеціального підрозділу «Беркут» перебування на територіях і об'єктах у місті Києві, за виключенням територій і об'єктів, яким надано статус таких, що мають особливе народногосподарське значення або які постраждали від стихійного лиха, екологічного забруднення, катастрофи; заборонити службовцям спеціального підрозділу «Беркут» застосовувати спеціальні засоби та зброю по відношенню до громадян України, іноземців, осіб без громадянства, які перебувають на територіях по вул. Банковій, вул. Грушевського, вул. Богомольця, Європейській площі, Майдані Незалежності, у парку «Хрещатик» та на інших територіях міста Києва й України, - за виключенням випадків самозахисту від посягання на життя державного службовця.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%