Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Усі гуманітарні вантажі оформлюють у рамках діючого законодавства

Вівторок, 04 лютого 2014 13:23

Міндоходів не блокує гуманітарні вантажі

Міністерство доходів і зборів України офіційно заявляє, що всі процедури митного оформлення гуманітарних вантажів, які надходять в Україну, здійснюються виключно у рамках діючого митного законодавства. Тому звинувачення, які поширюють деякі засоби масової інформації, про нібито «блокаду Міністерством гуманітарних вантажів» не відповідають дійсності, пише прес-служба Міндоходів.

Сьогодні оформлення вантажів гуманітарної допомоги митницями Міндоходів здійснюється протягом 4 годин за умови наявності рішення про визнання таких вантажів гуманітарними, пред’явлення товарів та подання в установленому порядку митної декларації і всіх необхідних документів. Наразі немає таких вантажів, оформлення яких затримувалося хоча б на годину.

Гуманітарний вантаж, який надійшов з Польщі та нібито заблокований Міністерством, прибув на Ягодинську митницю Міндоходів 2 лютого 2014 р. о 18.17. Через 23 хв. (о 18.40) він вже вирушив до Києва.

З 3 лютого 2014 р. гуманітарний вантаж перебуває на Київській міжрегіональній митниці Міндоходів на тимчасовому зберіганні до отримання необхідних дозволів та документів, визначених діючим законодавством.

Нагадуємо, що рішення про визнання вантажів гуманітарною допомогою приймається Міністерством соціальної політики України. Міндоходів, у свою чергу, митне оформлення таких товарів здійснює першочергово відповідно до діючого законодавства.

За наявності адресата «гуманітарки» в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги, такий вантаж не затримується на кордоні, а у першочерговому порядку направляється в митниці за місцезнаходженням їх одержувачів та передаються останнім на тимчасове зберігання. Митне оформлення такого вантажу здійснюється після отримання всіх необхідних дозволів та документів.

Загалом протягом минулого року в Україну було ввезено понад 10 тис. т гуманітарного вантажу. Загальна сума ввезеного товару склала понад $41 млн.

Зокрема, з Польщі в Україну у 2013 р. було ввезено 455 т вантажів гуманітарної допомоги майже на $1,6 млн. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%