Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Щодо блокування міжнародних пунктів пропуску на західному кордоні України

Середа, 19 лютого 2014 15:34

Міндоходів закликає громадян розблокувати пункт пропуску

Сьогодні, 19 лютого, після опівночі перед міжнародним пунктом пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні були побудовані барикади з палаючих шин, що призвело до зупинку руху як на виїзд з України, так й на в’їзд до Польщі. Про це повідомляє прес-служба Міндоходів. 

Міністерство доходів і зборів України звертається до громадян, які своїми діями  спричинили повну зупинку будь-якого руху пасажирського та вантажного транспорту через цю ділянку кордону, із закликом розблокувати роботу митного пункту та дозволити співробітникам органів  доходів і зборів вжити заходів для відновлення руху.

З огляду на те, що в середньому за добу пункт пропуску «Краковець» перетинають більше 2000 легкових та 500 вантажних автомобілів, блокування його роботи завдає незручностей  громадянам  України та  Європейського Союзу, оскільки обмежує їх можливість для вільного в’їзду та виїзду через західний кордон України.

Перешкоджання роботі митних постів створює форс-мажорні обставини для  роботи тих  компаній і підприємств, які заздалегідь планували свій вантажопотік через міжнародні пункти пропуску. Це, відповідно, може призвести до порушення логістичних схем, складностей у виконанні контрактів із контрагентами та, як наслідок, збитків низки бюджетоутворюючих для регіону підприємств.

Крім того, призупинення роботи митних постів загрожує  порушенням нормального режиму постачання товарів та вантажів до  низки прикордонних територій та населених пунктів Західної України, що необхідні для забезпеченням  життєдіяльності  місцевих громад регіону.

Міністерство закликає не використовувати такі радикальні дії для демонстрації своєї громадянської позиції та забезпечити можливість  для виконання співробітниками органів доходів і зборів своїх службових обов’язків.

Громадянам, у разі необхідності виїзду до Польщі, рекомендуємо  скористатися іншими пунктами пропуску – «Шигені» та «Рава-Руська», які працюють на поточний момент у посиленому режимі, щоб максимально швидко і якісно провести всі митні процедури для громадян і вантажів в умовах блокування пункту «Краковець».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%