Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінагрополітики виступає за зменшення кількості дозвільних документів і спрощення ведення бізнесу

Четвер, 06 березня 2014 11:46

І.Швайка провів прес-конференцію

5 березня Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка провів зустріч із представниками європейського аграрного бізнесу та низки українських профільних асоціацій. Зокрема, у вступному слові очільник відомства повідомив про першочергові пропозиції, які Міністерство готується подати до Кабінету Міністрів, пише пресс-служба Мінагрополітики.

«За останні п’ять років це буде перший Уряд, який працюватиме за програмою дій, яка була затверджена Верховною Радою. Програма є чіткою і лаконічною. Мінекономіки із залученням європейських партнерів, консалтингових фірм та багатьох секторів громадянського суспільства розробило цю програму дій Уряду», − повідомив Ігор Швайка.

Окрім цього, Міністр запевнив, що відомство максимально зацікавлене у зменшенні кількості дозвільних документів, що дасть змогу прибрати корупційні схеми. Так, зокрема уже на сьогодні Верховна Рада ухвалила законопроект, згідно з яким з 44 дозвільних документів скасовано 20. Водночас, за словами очільника відомства, Мінагрополітики виступатиме у ролі регулятора в аграрній сфері та буде всебічно відкритим до діалогу.

«Хотів би з вами проводити регулярні консультації для того, щоб обмінюватися досвідом, враховувати побажання бізнесу. Сподіваюся, ми з вами знайдемо той компромісний регуляторний варіант і забезпечимо нормальну роботу АПК», − повід омив Ігор Швайка.

У процесі відвертого діалогу була вироблена спільна позиція щодо лібералізації сертифікації послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки (сертифікація елеваторів), а також сертифікації якості зерна та продуктів його переробки.

Також під час зустрічі представники бізнесу підняли питання щодо застосування окремими областями адміністративних обмежень на переміщення зернових та олійних культур за межі області. Їм були надані роз’яснення, що застосування таких обмежень є незаконним, а Міністр Ігор Швайка запевнив, що Міністерство триматиме на контролі цю ситуацію, і відповідним чином оперативно реагуватиме на кожний подібний випадок.

Учасники також обговорили доцільність концепції  Гарантійного фонду виконання зобов’язань за складськими документами на зерно та оподаткування податком на додану вартість операцій з експорту зерна та насіння технічних культур.

Крім цього, було обговорено ще низку нагальних для аграрного бізнесу питань. Зокрема, щодо ліквідації затримок у реєстрації нових сортів рослин та регуляторних суперечностей у сфері вимірювання ГМО у традиційному насінні тощо. Кожен з учасників запропонував своє бачення вирішення проблем.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%