Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Новий голова податкової пообіцяв амністію капіталу і скорочення кількості податків

Четвер, 13 березня 2014 15:15

І.Білоус планує привести у відомство молоду команду

«Ми будемо експериментувати. Одним з таких експериментів стане амністія капіталу» , - заявив новий керівник Державної податкової служби Ігор Білоус, пише портал Дело.

За його словами, розробляється проект амністії, який дозволить вивести легалізувати кошти протягом шести місяців, заплативши разовий податок в 3-5 %. Після цього, ймовірно, буде введена система непрямого оподаткування, при якій невідповідності доходів і витрат будуть розслідуватися податковою міліцією, щоб вивести з тіні ті капітали, що не були легалізовані добровільно.

Однак І.Білоус підкреслив, що це не першочергове завдання, так як для початку потрібно стабілізувати роботу податкової системи. У планах на найближчий час - аналіз напрацювань попередників , боротьба з корупцією , кадрова зачистка і призначення нових людей , а також обговорення пропозицій бізнесу та громадськості.

«Ми прийшли не заради репресій і не будемо звільняти всіх - професіонали , які мають знання , досвід і незаплямовану репутацію повинні залишитися» , - сказав І.Білоус . Проте , багатьох доведеться звільнити , а на їх місце прийде нова молода команда , частина якої буде з системи, а частина - з бізнесу ».

Крім того, новий керівник ДПС пообіцяв зберегти комунікацію з митною службою, зокрема обмін інформацією. «Ці служби були об'єднані, і це об'єднання мало певну синергію. Ми розуміємо , що поділ податкової та митниці було політичним рішенням. Я був на Майдані, був в самообороні Майдану, але розумію, що не можна палити і руйнувати все, що було створено, так як було створено багато корисного» , - підкреслив І.Білоус.

Так, наприклад , податкова служба продовжить роботу щодо скорочення кількості податків і зборів, при цьому база оподаткування буде збільшена, а існуючі податкові пільги пройдуть істотну «інвентаризацію».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%