Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна підпише угоду про спільний авіапростір з ЄС до 5 червня

П'ятниця, 25 квітня 2014 09:30

«Відкрите небо» запрацює влітку 2015 р.

Підписання Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та країнами Євросоюзу очікується 5 червня 2014 року під час засідання Ради міністрів ЄС. Про це розповів Міністр інфраструктури Максим Бурбак, пише прес-служба відомства. 

«Ми надали всі документи європейським колегам, але вони вносили свої корективи, через що угоду не було підписано 14 березня. Однак під час зустрічі з Яном Томбінські було узгоджено, що дедлайн для підписання цієї Угоди - 5 червня 2014 р. у рамках засідання Ради міністрів ЄС», - підкреслив Максим Бурбак.

Також Міністр розповів, що сьогодні він провів круглий стіл із профспілками, представниками авіакомпаній, Мінюсту та МЗС щодо готовності Мінінфраструктури до підписання Угоди про Спільний авіаційний простір з ЄС.

«У галузевої профспілки є побоювання щодо скорочення робочих місць в українських компаніях після заходу європейських «лоу-костів». Цього не буде. Угода набуде чинності для України під час літньої навігації 2015 р., і наші авіакомпанії будуть мати час, щоб адаптуватися, і бути готовими до «відкритого неба», - наголосив Максим Бурбак.

За його словами, щоб Угода запрацювала, протягом року Україні потрібно погодити та імплементувати понад 100 нормативних актів, адже документ передбачає не лише допуск перевізників з Європи на вітчизняний ринок, а й сертифікацію авіапромисловості. «Тобто після підписання Угоди буде кропітка праця щодо гармонізації нашого законодавства з європейським», - повідомив Міністр.

Максим Бурбак зауважив, що вигоду від дії цієї Угоди отримають і звичайні українці. «Очікується, що знизиться вартість перельоту на європейських напрямках. Ми будемо працювати над тим, щоб і на внутрішньому ринку авіаперевезень були адекватні ціни. А щоб Угода запрацювала на повну, треба отримати ще й безвізовий режим», - сказав він.

Окрім цього, Максим Бурбак повідомив, що надіслав лист до ізраїльського колеги щодо підписання такої ж угоди з Ізраїлем, очікується відповідь і від США по спільному авіаційному простору.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%