Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Генпрокуратура порушила справи проти судді, який виніс неправосудний вирок у справі Ю.Тимошенко

П'ятниця, 25 квітня 2014 16:00

Справи порушено також проти судових експертів КНДІСЕ

Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за заявами Тимошенко Ю.В. та Власенка С.В. щодо службових осіб Генеральної прокуратури України, Печерського районного суду м. Києва та апеляційного суду м. Києва, а також судових експертів КНДІСЕ, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 375, ч. 1 ст. 374, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 384, ч. 2 ст. 375, ч. 2 ст. 371, ч. 2 ст. 372, ч. 1 ст. 374, ч. 3 ст. 364 КК України. Про це пише прес-служба ГПУ.

У ході досудового розслідування, зокрема, з’ясовано, що суддя Печерського районного суду м. Києва К., розглядаючи кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко Ю.В. за ч. 3 ст. 365 КК України, в порушення вимог ст.ст. 29, 64 Конституції України, а також ст.ст. 5, 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, ст.ст. 148, 150, 165-1 КПК України, в редакції 1960 року, виніс завідомо неправосудну постанову про зміну підсудній Тимошенко Ю.В. запобіжного заходу із підписки про невиїзд на взяття під варту.

Також, у ході розгляду цієї ж кримінальної справи К., умисно, систематично та грубо порушував передбачене чинним законодавством України право підсудної Тимошенко Ю.В. на захист.

Як наслідок, не надавши належної оцінки беззаперечним доказам, які свідчили про відсутність в діях Тимошенко Ю.В. складу інкримінованого їй злочину, попри те, що вони містилися у матеріалах кримінальної справи та надавалися стороною захисту у ході судового розгляду справи, К. 11.10.11 постановив вирок, яким визнав Тимошенко Ю.В. винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на строк 3 роки.

Разом з тим, обґрунтування суддею К. у своєму вироку наявності в діях Тимошенко Ю.В. складу злочину, передбаченого ст. 365 КК України, побудоване, здебільшого, на його власних припущеннях, умовиводах та особистих судженнях.

Верховний Суд України надав відповідну оцінку таким діям судді К. та своєю ухвалою від 14.04.14 скасував зазначений вирок, закривши кримінальну справу щодо Тимошенко Ю.В. у зв’язку із відсутністю події злочину.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%