Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

КМУ прийняв рішення про випуск облігацій для відшкодування ПДВ

Середа, 21 травня 2014 15:20

Ухвалено Постанову

На виїзному засіданні Уряду в Миколаєві у середу, 21 травня, Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість». Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Під час засідання Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підкреслив, що за попередньої влади держава «фактично забрала в бізнесу близько 17 мільярдів гривень, не віддавши податку на додану вартість»: «І зараз ми в щоденному режимі погашаємо поточний ПДВ».

Так званий прострочений ПДВ, накопичений за останні декілька років, за словами Арсенія Яценюка, Уряд віддає в державні інвестиційні папери: «Під ці державні інвестиційні папери кожен суб'єкт підприємницької діяльності прозоро зможе отримати кошти в банківській системі України».

Постанова Кабінету Міністрів передбачає, що номінальна вартість облігації внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ становитиме 1000 гривень, строк обігу – п’ять років, ставка дохідності – на рівні облікової ставки Національного банку.

Обсяг випусків облігацій визначається Міністерством фінансів у межах граничного обсягу, визначеного Кабінетом Міністрів, відповідно до затверджених Мінфіном реєстрів інвентаризації платників.

Згідно з документом, погашення облігацій здійснюється шляхом проведення кожні шість місяців протягом строку їх обігу виплат із погашення основної суми боргу в розмірі 10% їх номінальної вартості та доходу за облігаціями.

Облігації випускаються у бездокументарній формі у вигляді записів на рахунках у цінних паперах у Національному банку.

Постановою Уряд доручив Міндоходів у двотижневий строк забезпечити подання матеріалів інвентаризації платників податку, у яких наявні відповідні суми податку для визначення граничного обсягу випуску зазначених облігацій; у двомісячний строк - реєстрів проведеної інвентаризації, складених на підставі заяв платників податку про оформлення відшкодування вказаними облігаціями для їх затвердження.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%