Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Укравтодор переглядає потенційні проекти будівництва концесійних доріг

Вівторок, 27 травня 2014 16:35

Із 6 підготовлених раніше проектів, жоден не підходить під математичну модель концесії

Визначені раніше шість доріг не можуть бути об’єктами концесії, оскільки не відповідають критеріям та вимогам цієї форми державно-приватного партнерства. Про це в ході пленарної дискусії у рамках Міжнародного транспортного тижня в Одесі повідомив голова Укравтодору Олександр Малін, пише прес-служба Мінінфраструктури.

«За останні 5-7 років концесія стала самоціллю, через що підготовлені до будівництва на умовах концесії дороги абсолютно не відповідають критеріям вимог ані, по автомобілепотоку, ані по математичній моделі концесії», - зазначив Олександр Малін.

Він пояснив, що концесійними можуть бути лише ті дороги, які за наявності значного і стабільного потоку транспортних засобів на ділянках міжнародних транспортних коридорів, і ті, які мають альтернативу із безкоштовним проїздом. В іншому випадку, держава втрачатиме значні кошти на виплаті дотацій концесіонерові.

«Тобто із 6 підготовлених раніше проектів, жоден не підходить під математичну модель концесії. Найбільш перспективним із неперспективних є ділянка Львів-Краковець. Щоб продемонструвати це, ми оголосимо концесійний конкурс на цю ділянку, й відсутність заявок буде показником того, що концесія є інструментом, який передбачає передусім окупність», - сказав Олександр Малін.

За словами голови Укравтодору, в нашій державі на концесійне будівництво та експлуатацію наразі можуть претендувати: кільцева дорога навколо Києва, кільцева навколо Одеси, ділянка Одеса-Монаші, які мають серйозний транспортних потік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%