Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АПУ наразі працює на рівні установи позаминулого століття - Д.Шимків

П'ятниця, 11 липня 2014 09:37

Головне завдання нового замголови АПУ – впровадження інноваційних методів роботи

Президент України Петро Порошенко очікує від новопризначеного заступника Глави Адміністрації Президента Дмитра Шимківа пропозицій щодо впровадження нових, інноваційних методів організації роботи держустанов для підвищення ефективності їх роботи та налагодження більш тісної взаємодії із громадянським суспільством. Про це Д.Шимків повідомив в ефірі «Громадського радіо», пише прес-служба Президента Україна.

«Думаю, як все змінити. Де можна залучати активістів і волонтерів громадянського суспільства працювати над конкретними завданнями. Це абсолютно реально. Необхідно привносити інноваційні методи, нові підходи – це те, що очікує Президент», - зазначив Дмитро Шимків.

Говорячи про нинішню організацію роботи, він порівняв її з роботою установи позаминулого сторіччя, де «досі носять папери». За словами Д.Шимківа, він отримав від Глави держави завдання змінити систему як в АПУ, так і в державних установах в цілому. «Петро Олексійович попросив почати реорганізацію – кадрова політика службовців, інформаційне забезпечення, електронне урядування», - сказав заступник Глави АПУ.

Він зазначив, що Адміністрація Президента сьогодні є «тим органом державної влади, де вже можна робити реформи».

Ще одним пріоритетом діяльності новопризначеного заступника Глави АПУ, на якому акцентував увагу Президент, є «координація і консолідація питань, пов’язаних з реформами в Україні».

Д.Шимків зазначив: «Сьогодні дуже багато ініціатив, які мають бути впроваджені. Їх треба обговорювати. Тому координація в створенні єдиної платформи взаємодії – важливий напрямок».

Заступник Глави АПУ висловив переконання, що держава має змінити підходи до розробки реформ та їх впровадження – перейти від моделі пропозицій реформ зверху до розроблення їх програми на вимогу часу і суспільства. «Розробники програм виготовляють програмний продукт чи програмне забезпечення на замовлення. Я думаю, що ми можемо реформи робити в такому ж форматі: є замовлення суспільства - тут же пишеться законопроект, обговорюється і далі відбувається процес впровадження», - сказав він.

Д.Шимків зазначив, що вже сьогодні відбулася його перша зустріч з Міністром економічного розвитку і торгівлі Павлом Шереметою, представниками Міністерства та громадськості щодо обговорення ініціатив громадської організації «Реанімаційний пакет реформ для України».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%