Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Бюро вин» заявила про рішення закрити магазини у зв'язку з корупційними діями чиновників

Понеділок, 18 серпня 2014 16:29

Компанія принципово не платитиме хабарів

«4 вересня 2014 р. набувають чинності санкції Міністерства економічного розвитку і торгівлі України за поданням Служби безпеки України проти компанії «Бюро вин» (оператор мережі магазинів Good Wine). Ці санкції фактично паралізують роботу компанії, ставлять під загрозу роботу понад 250 працівників і податкові платежі до бюджету», – йдеться в заяві компанії, розповсюдженій 18 серпня.  Про це пише Корреспондент.biz.

Причиною застосування санкцій є звинувачення в порушенні норми Податкового кодексу, яка зобов'язує імпортерів алкогольної продукції відсилати акцизні марки тільки виробникам товару, звідки він буде ввезений на територію України.

«Нас звинувачують у тому, що в 2011 р. ми відправили акцизні марки не виробникам, а логістичній компанії, що займається консолідацією, зберіганням та доставкою алкогольних напоїв. У заявах СБУ зазначено, що такі дії призвели до значних втрат бюджету у вигляді несплати акцизного податку», – йдеться в заяві компанії і при цьому підкреслюється, що акцизний податок сплачується при купівлі товару, а не при надсиланні акцизних марок. Тому в «Бюро вин» заяву СБУ про втрати для бюджету вважають безпідставною.

Компанія звернулася зі своїми коментарями в СБУ, попросивши роз'яснень. Відповідь поки не надійшла. «У той час коли схід України охоплений війною з терористами і диверсантами, а бюджет України страждає від зменшення податкових надходжень, Служба безпеки України не знаходить кращого застосування своїх ресурсів, ніж блокувати роботу нашої компанії», – сказано в заяві.

«Ми бачимо всі ознаки корупційної складової в діях СБУ: спонукання до вирішення питання особисто зі співробітниками СБУ, зникнення однієї компанії зі списку тих, до яких застосовуються санкції, ігнорування наших доказів. Ми прийняли рішення: краще закриємо магазини, ніж заплатимо хабар», – заявляє компанія «Бюро вин».

«Пане Порошенко, пане Яценюк, пане Шеремета, пане Шлапак, пане Білоус! Просимо Вас взяти під особистий контроль ситуацію, в якій опинилася наша компанія. Ми вважаємо, що за декларацією «Жити по-новому» повинні стояти реальні дії щодо зниження адміністративного тиску, спрощення ведення бізнесу, зниження податкового тягаря, розвитку конкуренції, боротьби з корупцією. Пане Наливайченко! Ми хочемо, щоб Ви звернули увагу на діяльність деяких Ваших підлеглих. Ми впевнені, що це свавілля відбувається без узгодження», – резюмують автори заяви.

Компанія «Бюро вин» була заснована в 2006 р. В 2013-му, за її даними, до бюджету країни сплачено 140 млн грн податків, зборів та обов'язкових платежів. Компанія імпортує понад 3000 вин із 40 країн і понад 1000 видів віскі та міцного алкоголю, має 150 прямих імпортних контактів. Дистрибуція вин і міцних напоїв здійснюється по всій території України безпосередньо в ресторани, готелі, супермаркети та спеціалізовані винні магазини

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%